
Sachrova bábovka
asi 16 porcí
Jednoduché
90
Poctivá Sachrova bábovka s Holandským kakaem Dr. Oetker a Polevou de Luxe Dr Oetker.
Přísady
Příprava
Přísady
Na těsto
140 g
máslo změklé
140 g
cukr
4 ks
vejce slepičí
špetka
sůl
2 PL
rum
6 PL
mléko polotučné
230 g
hladká mouka
1 balíček
25 g
Holandské kakao Dr. Oetker
Na potření
1 balíček
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
Příprava:
Celkem:
90 min
Příprava :
30 min
Doba pečení:
60 min
1
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vejci a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme rum, mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a zlehka ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 160 °C
Teplota trouby s větrákem: 140 °C
2
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
3
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch bábovky polijeme.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Vánoční ozdoby![]()

60 MinJednoduché
Vánoční ozdoby
60 MinJednoduché
Vánoční ozdoby
Velikonoční věnec s vejci![]()

60 MinJednoduché
Velikonoční věnec s vejci
60 MinJednoduché
Velikonoční věnec s vejci
Višňový koláč s kokosem![]()

65 MinJednoduché
Višňový koláč s kokosem
65 MinJednoduché
Višňový koláč s kokosem
Mandlové hvězdičky![]()

38 MinJednoduché
Mandlové hvězdičky
38 MinJednoduché
Mandlové hvězdičky
Růžová bábovka s brusinkami![]()

80 MinJednoduché
Růžová bábovka s brusinkami
80 MinJednoduché
Růžová bábovka s brusinkami
Silvestrovské cupcakes s vaječným likérem![]()

40 MinJednoduché
Silvestrovské cupcakes s vaječným likérem
40 MinJednoduché
Silvestrovské cupcakes s vaječným likérem
Pařížská srdíčka![]()

50 MinJednoduché
Pařížská srdíčka
50 MinJednoduché
Pařížská srdíčka