
Sněhové pusinky s karamelovým třtinovým cukrem
Přísady
Příprava:
Bílky s cukrem šleháme v míse vložené do horké vodní lázně elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni, až se tvoří ostré špice. Tuhým sněhem lžící naplníme cukrářský zdobící sáček.
Cukrářským zdobícím sáčkem tvoříme na plechu vyložený papírem na pečení pusinky jednu vedle druhé. Vložíme do trouby, nemusí být předehřátá a sušíme.
Doba sušení: 180 - 240 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 60 °C
Teplota trouby s větrákem: 50 °C
Mezitím, co se pusinky suší, vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na středním stupni změklé máslo s cukrem a s karamelovým cukrem do hladkého krému.
Po upečení necháme pusinky vychladnout. Zdobící sáček naplníme krémem a slepujeme vždy dvě pusinky k sobě, mírně stlačíme. Necháme v chladu a suchu uležet.
Související recepty

Velikonoční vejce

Ořechové tartaletky s čokoládovým krémem

Velikonoční koláč

Kynuté staročeské koláčky

Smetanový dort s borůvkami

Sněhoví indiánci
