
Veganské muffiny s citronovým krémem
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukrem a solí. Přidáme mléko, sirup, pastu a ocet a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do papírových košíčků na muffiny vložených ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: asi 180 °C
Teplota trouby s větrákem: asi 160 °C
Muffiny necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý puding a vyšleháme dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a muffiny nazdobíme.
Povrch posypeme citrónovou kůrou a uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty

Jarní pozdrav z lesa

Černé sušenky s bílou čokoládou

Dvoubarevné jablkové řezy

Jahodové tartaletky

Vegan čoko dort

Veganské vanilkové rohlíčky
