Flag

Špaldový krémeš s tvarohovým krémem

asi 24 porcí
Jednoduché
95
Zdravá varianta oblíbeného krémeše se špaldou a tvarohovým krémem se Zlatým klasem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker dodala paní Renáta Kiovská ze Slovenska.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 gmouka celozrnná špaldová
250 gmáslo změklé
120 gzakysaná smetana
Na náplň
500 gtvaroh polotučný
500 mlmléko polotučné
3 ksžloutek
1 ksvejce slepičí
100 gcukr
50 mlolej
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
Na ozdobení
3 ksbílek
100 gcukr
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s máslem a zakysanou smetanou a ručně vypracujeme na hladké těsto, které vložíme do chladničky na 30 minut odpočinout. Poté z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku plát 30 x 40 cm a přeneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto na několika místech propícháme vidličkou.

2

Na přípravu náplně do mísy vložíme tvaroh. Přidáme mléko, žloutky, vejce, cukr, olej a Zlatý klas a pomocí metličky vymícháme dohladka. Náplň nalijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Na ozdobení v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Tuhý sníh z bílků opatrně natřeme na ještě teplý moučník a rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem. Vložíme zpět do trouby a zapečeme při stejné teplotě jako v bodě 2. do mírného zhnědnutí.

4

Moučník necháme vychladnout a podáváme.