Flag

Špaldový koláč s drobenkou

asi 12 porcí
Jednoduché
50
Snídaně i svačina bez výčitek.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gšpaldová mouka bílá polohrubá
75 gšpaldová mouka celozrnná
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
65 gcukr kokosový
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 gmáslo nebo kokosový olej
200 gzakysaná smetana
1,5 kshrnek drobného ovoce
Na drobenku
1 balíčekOvesná kaše vanilka Dr. Oetker
50 mlvoda
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Ovesná kaše vanilka Dr. Oetker
1

Celá vejce vyšleháme spolu s kokosovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo nebo kokosový olej a smetanu. Obě mouky promícháme s kypřicím práškem a po částech vmícháme do tekutých surovin. Malý plech vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně uhladíme a bohatě zasypeme ovocem. Kromě jahod můžeme použít také ostružiny, rybíz či mražené ovoce z minulé sezóny.

2

Ovesnou kaši vysypeme do misky, přidáme vodu a promícháme. Vzniklé „těsto“, které je možné rozdrobit mezi prsty, naneseme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 35 minut.