COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Banánky se švestkovou náplní a skořicí

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

luxusní

asi 8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou (Ø asi 7 mm)

Na odpalované těsto:

125 ml voda
50 g máslo nebo margarínu
80 g hladká mouka
špetka sůl
2 ks vejce

Na posypání:

2 PL cukr
2 PL mandle jehliček

Na náplň:

385 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šťáva z kompotu
30 g cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem. Přidáme mouku se solí a vařečkou vymícháme na hladké těsto, které se nelepí na okraj kastrůlku. Těsto vložíme do mísy. Přidáme vejce a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 8 cm dlouhé banánky.

2

Posypeme cukrem a mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Banánky ještě teplé podélně rozřízneme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu necháme švestky na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky.

5

V kastrůlku smícháme šťávu s cukrem, skořicovým cukrem a dort-želé a asi 1 minutu vše povaříme. Odstavíme, přidáme švestky a necháme vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6

Na spodní díl banánků naneseme náplň, šlehačku a přiklopíme. Banánky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Banánky se švestkovou náplní a skořicí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1156 kJ
276 kcal
729 kJ
174 kcal
Tuky 15.85 g 9.97 g
Sacharidy 29.65 g 18.65 g
Bílkoviny 4.15 g 2.61 g