COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Barevné koblížky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

hravé

O nás 20 kusů

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Barevné koblížky

Ještě potřebujeme:

pánev
fritéza
sklenička (Ø 6 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
70 g cukr
1 KL Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné vlažné
žloutek
30 g máslo rozpuštěné
1 PL rum
olej na smažení

Na ozdobení:

2 balíčky Poleva světlá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a kůrou. Přidáme mléko, žloutek, máslo, rum a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát vysoký asi 2 cm. Pomocí skleničky vykrajujeme kolečka. Přikryjeme je utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Ve fritéze nebo v pánvi ve vyšší vrstvě oleje koblížky smažíme po obou stranách do zlatova. Po usmažení necháme koblížky okapat na papírovém ubrousku, abychom je zbavili přebytečného oleje.

4

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Nalijeme je do 2 misek a každou obarvíme na jinou barvu. Koblížky namáčíme do barevné polevy a ihned posypeme zdobením. Polevu necháme zatuhnout.

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek