Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí, cukr a sůl. Přidáme vejce, mléko a rozpuštěné máslo a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme kynout asi 1 hodinu na teplém místě.
Vykynuté těsto zlehka propracujeme, rozdělíme na 4 díly a vytvarujeme do bochánků, které necháme ještě asi 20 minut kynout.
Bochánky rozválíme na pláty o průměru asi 30 cm a přendáme je na plechy vyložené papírem na pečení. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Makovou náplň připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tvaroh smícháme s vejcem, moučkovým a vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou.
Ozdobíme střídavě makovou a tvarohovou náplní a povidly. Dozdobíme mandlemi a rozinkami. Koláče vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: asi 180 °C
Horkovzdušná trouba: asi 160 °C
Koláče necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení