Flag

Bezlepkový makový dort

asi 12 kusů
Jednoduché
75
I bez mouky můžete připravit výborný dort s mletým mákem a kakaovými boby Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksžloutek
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksjablek oloupaných a nahrubo nastrouhaných
120 g100% Mák mletý Dr. Oetker
120 gořechy lískové mleté
1 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
citrónová šťáva z 1 citrónu
5 ksbílek
Na polevu a posypání
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 baleníDrcené kakaové boby Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Drcené kakaové boby Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem šlehačem do pěny. Přidáme jablka, mák, ořechy, kypřicí prášek, šťávu, vyšlehaný tuhý sníh a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a povrch jí polijeme. Ihned posypeme kakaovými boby a necháme zatuhnout.