COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bezové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nápaditý půvab se Zlatým klasem Dr.Oetker ozdobené Šlehačkou Dr.Oetker

asi 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Bezové řezy

Na těsto:

5 ks bílek
špetka sůl
5 ks žloutek
200 g moučkový cukr
5 PL voda horká
200 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml bezový sirup
200 ml voda
50 g máslo změklé
200 g mascarpone

Na ozdobení:

2 balíčky Šlehačka v prášku Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
2 PL bezový sirup
limetková kůra z 1 chemicky neošetřené limetky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni na tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do pěny. Přidáme sníh z bílků a mouku smíchanou s kypřicím práškem a zlehka zamícháme. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme oba balíčky Zlatého klasu podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme bezový sirup smíchaný s vodou. Hustý uvařený Zlatý klas ihned zakryjeme potravinářskou fólií a při pokojové teplotě ho necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme změklé máslo s mascarpone a po částech zašleháváme Zlatý klas. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobení v míse vyšleháme šlehačku s mlékem elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Nakonec do šlehačky krátce zašleháme bezový sirup. Šlehačkou potřeme povrch moučníku a uložíme asi na dvě hodiny do chladničky. Moučník před podáváním dozdobíme kůrou z limetky a nakrájíme na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Bezové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 540 kJ
129 kcal
29 kJ
7 kcal
Tuky 3.82 g 0.22 g
Sacharidy 16.77 g 0.97 g
Bílkoviny 1.83 g 0.11 g