COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Borůvkovo – čokoládové muffiny

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborné muffiny pro všechny mlsouny.

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Borůvkovo – čokoládové muffiny

Ještě potřebujeme:

12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
plech na pečení

Na těsto:

125 g máslo změklého
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
3 ks vejce
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 g čokoláda hořká jemně nasekané nebo čokoládových vloček

Na ozdobení:

70 g borůvky zmražených nebo čerstvých

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem a postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s kypřicím práškem a smícháme s vyšlehaným máslem a vypracujeme ručně těsto. Vmícháme čokoládu.

2

Těsto dáme do košíčků nebo do formy na muffiny (cca do ¾ výšky) a na každý muffin nasypeme 6 – 10 ks borůvek. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 - 30 minut

3

Po upečení necháme muffiny vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Borůvkovo – čokoládové muffiny

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 829 kJ
198 kcal
1457 kJ
348 kcal
Tuky 11.32 g 19.86 g
Sacharidy 21.53 g 37.78 g
Bílkoviny 3.37 g 5.90 g