Flag

Kapucínský dort

asi 12 porcí
Jednoduché
50
Kapucínský dort s vůní kávy a krémem z Crème Olé příchuť vanilka Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Dort vypadá skvěle, když jej ozdobíme kuličkami. Ty vytvoříme tak, že odřízneme slabou část korpusu, kterou rozdrobíme a spojíme trochou krému. Obalíme je v mletých oříšcích a ozdobíme dort.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gčokoláda hořká
1 PLkáva silná
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
3 ksžloutek
120 gcukr
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
30 ghladká mouka
30 gmouka polohrubá
50 gořechy vlašské mleté opražené
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 ksbílek
Na krém
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
2 PLkáva silná
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 18 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse nad párou rozpustíme čokoládu. Přidáme kávu, aroma, kůru, žloutky a cukr a metličkou vymícháme dohladka. Poté sundáme z páry a vmícháme mák smíchaný s moukami, ořechy a kypřicím práškem. Nakonec z bílků ušleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh, který zlehka opatrně vmícháme do těsta. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme smetanu s Crème Olé a cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. Poté zašleháme tvaroh s kávou dohladka. Dort naplníme částí krému. Slabě potřeme povrch a strany dortu.

4

Zbytek krému naneseme do cukrářského sáčku a dozdobíme povrch dortu.

Náš tip

  • Dort vypadá skvěle, když jej ozdobíme kuličkami. Ty vytvoříme tak, že odřízneme slabou část korpusu, kterou rozdrobíme a spojíme trochou krému. Obalíme je v mletých oříšcích a ozdobíme dort.