Flag

Brusinkové hrníčky

10 kusů
Jednoduché
40
Kynuté hrníčky s vůní Perníkového koření Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo sušených brusinek můžete použít rozinky nebo jiné sušené ovoce nakrájené na malé kousky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
100 gbrusinky sušené
100 gpomerančová kůra kandovaná
0,25 KLskořice mletá
0,25 KLPerníkové koření Dr. Oetker
4 PLjablečný ocet
200 mlmléko polotučné
125 gmáslo
430 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
70 gcukr
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
50 gmandlové hranolky
Na potření a posypání
50 gmáslo rozpuštěné
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
10 kshrnek žáruvzdorný (250 ml)
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v misce smícháme brusinky, kůru, skořici a koření. Přidáme ocet, promícháme a necháme asi 1 hodinu odležet. V kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme vejce, mléko s rozpuštěným máslem, směs s brusinkami a mandle a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše krátce propracujeme, vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 10 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme kouli a vložíme ji do vymazaného a moukou vysypaného žáruvzdorného hrníčku. Hrníčky poskládáme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Povrch pečiva ihned po upečení potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Náš tip

  • Místo sušených brusinek můžete použít rozinky nebo jiné sušené ovoce nakrájené na malé kousky.