COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Churros

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Španělská specialita se Zlatým klasem Dr. Oetker.

50 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Churros

Na těsto:

220 ml voda
2 zarovnaná PL cukr třtinový
0,25 KL sůl
120 g máslo
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
3 ks vejce

Na posypání:

3 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
pánev hluboká
olej na smažení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nalijeme do kastrůlku vodu. Přidáme cukr, sůl a máslo a přivedeme k varu. Poté přidáme vanilkovou pastu a Zlatý klas a za stálého míchání vytvoříme hladké těsto. Odstavíme, přendáme do mísy a po jednom zašleháváme elektrickým ručním šlehačem vejce.

2

Těsto naneseme do cukrářského sáčku a do pánve s rozpáleným olejem vytlačujeme tyčinky asi 15 cm dlouhé. Tyčinky smažíme po obou stranách dozlatova a ukládáme je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného oleje.

3

Před podáváním tyčinky posypeme skořicovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Churros

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 138 kJ
33 kcal
929 kJ
222 kcal
Tuky 2.48 g 16.55 g
Sacharidy 2.25 g 14.98 g
Bílkoviny 0.57 g 3.80 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek