COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládový koláč

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Plný čokolády

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

300 g čokoláda hořká
4 ks bílek
špetka sůl
250 g máslo - změklé
175 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks žloutek
1 zarovnaná KL instantní káva
125 g hladká mouka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.

2

Ve vysoké nádobě vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a žloutky. Přidáme kávu a rozpuštěnou čokoládu a krátce na nejnižším stupni zašleháme. Opatrně vařečkou vmícháme mouku a sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Koláč necháme ve formě vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1624 kJ
388 kcal
2227 kJ
532 kcal
Tuky 25.30 g 34.66 g
Sacharidy 38.32 g 52.50 g
Bílkoviny 2.45 g 3.36 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek