COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládový koláč

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Plný čokolády

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládový koláč

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

300 g čokoláda hořká
4 ks bílek
špetka sůl
250 g máslo - změklé
175 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks žloutek
1 zarovnaná KL instantní káva
125 g hladká mouka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.

2

Ve vysoké nádobě vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a žloutky. Přidáme kávu a rozpuštěnou čokoládu a krátce na nejnižším stupni zašleháme. Opatrně vařečkou vmícháme mouku a sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Koláč necháme ve formě vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládový koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1624 kJ
388 kcal
2227 kJ
532 kcal
Tuky 25.30 g 34.66 g
Sacharidy 38.32 g 52.50 g
Bílkoviny 2.45 g 3.36 g