na recept Čokoládový koláč
dortová forma (Ø 26 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
300 g | čokoláda hořká |
4 ks | bílek |
špetka | sůl |
250 g | máslo - změklé |
175 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
4 ks | žloutek |
1 zarovnaná KL | instantní káva |
125 g | hladká mouka |
Na přípravu těsta v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Ve vysoké nádobě vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V míse vyšleháme máslo na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a žloutky. Přidáme kávu a rozpuštěnou čokoládu a krátce na nejnižším stupni zašleháme. Opatrně vařečkou vmícháme mouku a sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Doba pečení: O nás 30 Minuty
Koláč necháme ve formě vychladnout.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1624kJ 388kcal |
2227kJ 532kcal |
Tuky | 25.30g | 34.66g |
Sacharidy | 38.32g | 52.50g |
Bílkoviny | 2.45g | 3.36g |