COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevné jablkové řezy

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

100% Přírodní kakao Dr.Oetker dodá přirozenou plnou kakaovou chuť a vůni  

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevné jablkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změkklé
2 ks vejce
4 PL mléko polotučné
2 PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté

Na náplň:

8 ks jablek
3 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g rozinky

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 PL rum

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na tmavé těsto. Povrch jablek posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Světlé těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím jablka přikryjeme. Na několika místech povrch světlého těsta propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní rum. Vychladlý koláč jí polijeme a necháme polevu zatuhnout. Poté nakrájíme koláč na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevné jablkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 917 kJ
219 kcal
1666 kJ
398 kcal
Tuky 9.68 g 17.60 g
Sacharidy 29.72 g 54.03 g
Bílkoviny 3.41 g 6.20 g