na recept Dvoubarevné jablkové řezy
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm) |
500 g | hladká mouka |
2 KL | Jedlá soda Dr. Oetker |
200 g | moučkový cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
200 g | máslo změkklé |
2 ks | vejce |
4 PL | mléko polotučné |
2 PL | Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté |
8 ks | jablka |
3 zarovnaná PL | cukr |
1 balíček | Vanilkový cukr Dr. Oetker |
50 g | rozinky |
1 balíček | Poleva tmavá Dr. Oetker |
1 PL | rum |
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na tmavé těsto. Povrch jablek posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Světlé těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím jablka přikryjeme. Na několika místech povrch světlého těsta propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Doba pečení: O nás 30 Minuty
Koláč necháme vychladnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní rum. Vychladlý koláč jí polijeme a necháme polevu zatuhnout. Poté nakrájíme koláč na řezy.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
917kJ 219kcal |
1666kJ 398kcal |
Tuky | 9.68g | 17.60g |
Sacharidy | 29.72g | 54.03g |
Bílkoviny | 3.41g | 6.20g |