COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevné jablkové řezy

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

100% Přírodní kakao Dr.Oetker dodá přirozenou plnou kakaovou chuť a vůni  

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevné jablkové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změkklé
2 ks vejce
4 PL mléko polotučné
2 PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté

Na náplň:

8 ks jablka
3 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g rozinky

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 PL rum

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na tmavé těsto. Povrch jablek posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Světlé těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím jablka přikryjeme. Na několika místech povrch světlého těsta propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní rum. Vychladlý koláč jí polijeme a necháme polevu zatuhnout. Poté nakrájíme koláč na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevné jablkové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 917kJ
219kcal
1666kJ
398kcal
Tuky 9.68g 17.60g
Sacharidy 29.72g 54.03g
Bílkoviny 3.41g 6.20g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek