COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevný tvarohový dort

Kreativní dvoubarevný dort s Pudingem Originál Dr. Oetker a Holandským kakaem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevný tvarohový dort

Na dort:

500 g tvaroh polotučný
1 balení Originál Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 ks vejce
150 g jogurt bílý plnotučný
4 PL med tekutý
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker (prosáté)
200 g směs lesní ovoce (maliny, borůvky, rybíz)

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu dortu v míse metličkou vymícháme tvaroh s pudingovým práškem, vejci, jogurtem a medem. Polovinu směsi odlijeme do jiné mísy, obarvíme ji kakaem a důkladně promícháme. Do středu dortové formy opatrně střídavě naléváme těsto na sebe tak, aby vznikl zebrovaný vzor. Na povrch dortu rozložíme ovoce. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Teplotu snížíme a dopečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Plynová trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

3

Dort necháme vychladnout

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevný tvarohový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 448 kJ
107 kcal
456 kJ
109 kcal
Tuky 3.88 g 3.96 g
Sacharidy 9.74 g 9.94 g
Bílkoviny 7.81 g 7.97 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek