COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevný tvarohový věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dvoubarevný tvarohový věnec

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevný tvarohový věnec

Ještě potřebujeme:

formu na věnec (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

200 g hladká mouka
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

150 g máslo
750 g tvaroh nízkotučný
200 g cukr
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 ks vejce
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
0,5 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo nebo margarín a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám formy po obou stranách do výše asi 5 cm.

2

Na náplň rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout. V míse ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citrónovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a do zbylé náplně vmícháme kakao. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 60 minut

3

Věnec po vychladnutí uvolníme ostrým nožem od okraje formy a vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obale. Polovinou světlé polevy postříkáme povrch věnce. Zbytek polevy společně s tmavou střídavě nalijeme do vyšší vrstvy na papír na pečení a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí nože nebo škrabky hoblinky, kterými dozdobíme věnec.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevný tvarohový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1549 kJ
370 kcal
1252 kJ
299 kcal
Tuky 19.16 g 15.45 g
Sacharidy 35.49 g 28.62 g
Bílkoviny 12.97 g 10.46 g