COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dvoubarevný tvarohový věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Dvoubarevný tvarohový věnec

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevný tvarohový věnec

Ještě potřebujeme:

formu na věnec (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

200 g hladká mouka
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

150 g máslo
750 g tvaroh nízkotučný
200 g cukr
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 ks vejce
3 PL citrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
0,5 balíčky Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce a máslo nebo margarín a ručně zpracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme válec o délce asi 45 cm. Válec vložíme do vymazané a vysypané formy na věnec, těsto na okrajích přitiskneme ke stěnám formy po obou stranách do výše asi 5 cm.

2

Na náplň rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout. V míse ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni tvaroh, cukr, pudingový prášek, vejce a citrónovou kůru dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Asi 2/3 náplně nalijeme na těsto a do zbylé náplně vmícháme kakao. Tmavou náplň naneseme na světlou a pomocí vidličky spirálovitě protáhneme obě vrstvy, aby vzniklo mramorování. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 60 Minuty

3

Věnec po vychladnutí uvolníme ostrým nožem od okraje formy a vyklopíme na dortový podnos. Světlou i tmavou polevu rozehřejeme podle návodu na obale. Polovinou světlé polevy postříkáme povrch věnce. Zbytek polevy společně s tmavou střídavě nalijeme do vyšší vrstvy na papír na pečení a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vytvoříme pomocí nože nebo škrabky hoblinky, kterými dozdobíme věnec.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevný tvarohový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1549kJ
370kcal
1252kJ
299kcal
Tuky 19.16g 15.45g
Sacharidy 35.49g 28.62g
Bílkoviny 12.97g 10.46g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek