na recept HRK – HRK OLÉ Barevná roláda
plech na pečení | |
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l) |
5 ks | bílek |
5 ks | žloutek |
5 zarovnaných PL | moučkový cukr |
5 zarovnaných PL | mouka polohrubá |
1 zarovnaná KL | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
2 zarovnaných PL | Holandské kakao Dr. Oetker |
210 g | kompot broskvový (po odkapání) |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
1 balíček | Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker |
1 balíček | Smeta-fix Dr. Oetker |
Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh z bílků.
Z poloviny těsta vytvoříme na plechu vyloženým papírem na pečení nepravidelné pruhy. Do druhé poloviny těsta prosijeme kakao a promícháme. Tmavým těstem vyplníme mezery. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Doba pečení: O nás 10 Minuty
Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Z plátu stáhneme papír, na kterém se peklo a zarolujeme.
Na přípravu náplně pokrájíme broskve na menší kousky a nalijeme společně se šťávou do uzavíratelné nádoby. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Nakonec vše ještě promícháme metličkou, abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně.
Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní. Opět zarolujeme a uložíme do chladničky.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
6046kJ 1444kcal |
929kJ 222kcal |
Tuky | 84.48g | 13.02g |
Sacharidy | 157.40g | 24.25g |
Bílkoviny | 17.12g | 2.64g |