COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

HRK – HRK OLÉ Mandarinková roláda

nápaditá

1 roláda

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept HRK – HRK OLÉ Mandarinková roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Na těsto:

5 ks bílek
5 ks žloutek
5 zarovnaných PL moučkový cukr
5 zarovnaných PL mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

175 g kompot mandarinkový (po odkapání)
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Creme Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
5 kusů mandarinky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlahačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír, na kterém se plát pekl a zarolujeme.

3

Na přípravu náplně nalijeme kompot do uzavíratelné mísy i ze šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně. Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní.

4

Mandarinky oloupeme a napícháme za sebou na špejli. Položíme na náplň a roládu zarolujeme. Špejli vytáhneme a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept HRK – HRK OLÉ Mandarinková roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 5665kJ
1353kcal
942kJ
225kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 143g 24g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka