Flag

Vánoční dort Red Velvet

8 porcí
Jednoduché
65
K Vánocům patří červená. Doplňte je také o sametovou eleganci dortu Red Velvet.
Přísady
Příprava
Náš tip
Višňový kompot můžeme nahradit čerstvými brusinkami nebo brusinkovým kompotem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníRed Velvet dort Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
125 mlsmetana ke šlehání 33%
Na krém
85 gSměs na krém Red Velvet Dr.Oetker (součást balení)
250 mlsmetana ke šlehání 33%
200 gzakysaná smetana
250 gtvaroh polotučný
Na ozdobení
200 gbrusinky čerstvé nebo kompotové višně
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
2 ksdortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Red Velvet dort Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na těsto s vejci a smetanou  elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme směs na krém se smetanou, zakysanou smetanou a tvarohem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme brusinkami a poprášíme moučkovým cukrem. Dort uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Višňový kompot můžeme nahradit čerstvými brusinkami nebo brusinkovým kompotem.