COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškové kostky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Delikátní a osvěžující dezert s hruškami a Vega gelem Dr. Oetker je na nedělní odpoledne jako stvořený.

asi 15 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškové kostky

Na těsto:

100 g kokosová mouka
110 g kokosový cukr
3 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker (dřeň)
špetka sůl
100 ml mléko polotučné
130 ml voda horká
2 ks vejce
50 g máslo rozpuštěné
30 g mandle plátkové

Na krém:

2 ks hruška
280 ml kokosové mléko
1 PL med tekutý
50 g ostružiny nebo jiné drobné ovoce
1 balíček VEGA Gel Dr. Oetker
150 ml voda

Na ozdobení:

50 ml smetana ke šlehání 33%
50 g čokoláda hořká

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
ponorný mixér

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, kakaem, kypřicím práškem, sodou, dření a solí. Vyšleháme vejce a máslo, přidáme mléko a směs nalijeme k suchým ingrediencím. Vlijeme vodu, přisypeme mandle a metličkou vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému hrušky oloupeme a zbavíme je jadřinců. Nakrájíme je na malé kostičky a polovinu nakrájených hrušek odložíme stranou. Druhou polovinu vložíme do misky, přidáme kokosové mléko a med a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme. V kastrůlku smícháme Vega gel s vodou a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému. Polovinu krému nalijeme na vychladlý korpus, naskládáme odložené kostičky hrušek a ostružiny rozkrojené na půlky. Zalijeme zbylým krémem a uložíme do chladničky ztuhnout.

4

Na ozdobení nalijeme do kastrůlku smetanu a přivedeme ji k varu. Poté odstavíme a nalámeme do ní čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Nalijeme na povrch krému a uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Hruškové kostky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 645 kJ
154 kcal
653 kJ
156 kcal
Tuky 8.08 g 8.16 g
Sacharidy 14.67 g 14.82 g
Bílkoviny 3.84 g 3.87 g