COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškový džem s javorovým sirupem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální hruškový džem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.

asi 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškový džem s javorovým sirupem

Přísady:

1 kg hrušky (zralé, oloupané a nakrájené na malé kousky)
100 ml javorový sirup
5 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
300 g cukr

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
5 ks sklenice vč. víček

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu hrušky vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme javorový sirup, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Hruškový džem s javorovým sirupem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 80 kJ
19 kcal
561 kJ
134 kcal
Tuky 0.03 g 0.23 g
Sacharidy 4.94 g 35.27 g
Bílkoviny 0.04 g 0.31 g