COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškový džem s javorovým sirupem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

S Pektinem Dr. Oetker si můžete připravit tento originální hruškový džem ale i mnoho dalších chutných džemů, marmelád či želé.

asi 5 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškový džem s javorovým sirupem

Přísady:

1 kg hrušky (zralé, oloupané a nakrájené na malé kousky)
100 ml javorový sirup
5 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
300 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu džemu hrušky vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme javorový sirup, kyselinu citrónovou a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Hruškový džem s javorovým sirupem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 67 kJ
16 kcal
486 kJ
116 kcal
Tuky 0.03 g 0.23 g
Sacharidy 4.29 g 30.63 g
Bílkoviny 0.04 g 0.31 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek