COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškový tart s javorovým sirupem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nezaměnitelná kombinace hrušek, vanilky a javorového sirupu v tomto chutném tartu.

12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškový tart s javorovým sirupem

Na korpus:

400 g listové těsto

Na náplň:

100 g máslo
180 ml javorový sirup
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
4 ks hrušky (oloupané a na plátky nakrájené)
80 g ořechy pekanové nasekané
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 31 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku listové těsto na plát o Ø  34 cm. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

2

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme javorový sirup, vanilkovou pastu a skořici a asi 2 minuty povaříme. Na těsto naskládáme očištěné na plátky nakrájené hrušky a posypeme ořechy. Naneseme rovnoměrně náplň a povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 35 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Hruškový tart s javorovým sirupem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
1470 kJ
351 kcal
Tuky 17.42 g 26.40 g
Sacharidy 14.43 g 21.86 g
Bílkoviny 2.58 g 3.91 g