COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Hruškový tart s javorovým sirupem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nezaměnitelná kombinace hrušek, vanilky a javorového sirupu v tomto chutném tartu.

12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Hruškový tart s javorovým sirupem

Na korpus:

400 g listové těsto

Na náplň:

100 g máslo
180 ml javorový sirup
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
4 ks hrušky (oloupané a na plátky nakrájené)
80 g ořechy pekanové nasekané
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 31 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku listové těsto na plát o Ø  34 cm. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané formy a vidličkou na několika místech propícháme.

2

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme javorový sirup, vanilkovou pastu a skořici a asi 2 minuty povaříme. Na těsto naskládáme očištěné na plátky nakrájené hrušky a posypeme ořechy. Naneseme rovnoměrně náplň a povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Plynová trouba: 190 °C

Doba pečení: 35 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Hruškový tart s javorovým sirupem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 967 kJ
231 kcal
1470 kJ
351 kcal
Tuky 17.42 g 26.40 g
Sacharidy 14.43 g 21.86 g
Bílkoviny 2.58 g 3.91 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek