Flag

Jablečný koláč

asi 24 porcí
Jednoduché
45
Moderní Jablečný koláč s tvarohem a Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gtvaroh polotučný
6 PLmléko polotučné
6 PLolej
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
300 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
250 gtvaroh tučný
30 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 ksžloutek
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksbílek
Na obložení a posypání
700 gjablek (oloupaných a nakrájených na plátky)
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
koláčová forma s vyšším okrajem
elektrický ruční šlehač
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme tvaroh s mlékem, olejem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mouku s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy.

2

Na přípravu krému promícháme společně tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek a kůru. V jiné míse vyšleháme z bílku elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň tuhý sníh. Zlehka ho vmícháme do tvarohového krému, který natřeme na těsto.

3

Na povrch krému naskládáme plátky jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnout. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.