Flag

Jablečný chlebíček

asi 16 porcí
Jednoduché
75
Rychlá a snadná příprava voňavého chlebíčku s Perníkovým kořením Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksjablek menších
50 gbrusinky sušené nebo ořechy
50 gdatle vypeckované nebo rozinky
1 PLmed
2 ksvejce
20 golej
100 gbílý jogurt
200 gšpaldová mouka celozrnná hladká
1 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 KLPerníkové koření Dr. Oetker
1 ksjablko
Ještě potřebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Perníkové koření Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta očistíme a nahrubo nastrouháme jablka do mísy. Přidáme brusinky nebo ořechy, na malé kousky nakrájené datle nebo rozinky, med, vejce, olej, jogurt a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kořením. Vše vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Jablko nakrájíme na plátky a položíme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Chlebíček necháme vychladnout.