COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný koláč se zakysanou smetanou

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

šťavnatý

asi 24 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 g med tekutého
75 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce

Na náplň:

800 g jablek očištěných neloupaných
250 g zakysaná smetana
90 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 g mandle - plátků

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a vanilínovým cukrem. Přidáme med, mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně jablka nakrájíme na menší měsíčky. V míse smícháme zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem a metličkou vymícháme dohladka. Nakonec přidáme mandle.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naskládáme rovnoměrně jablka a potřeme je náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 40 minut

4

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný koláč se zakysanou smetanou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 708 kJ
169 kcal
909 kJ
217 kcal
Tuky 7.04 g 9.02 g
Sacharidy 24.27 g 31.12 g
Bílkoviny 3.44 g 4.41 g