COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný koláč se zakysanou smetanou

(0)
3 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

šťavnatý

O nás 24 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný koláč se zakysanou smetanou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 g med tekutého
75 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce

Na náplň:

800 g jablka očištěných neloupaných
250 g zakysaná smetana
90 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
100 g mandle - plátků

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a vanilínovým cukrem. Přidáme med, mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně jablka nakrájíme na menší měsíčky. V míse smícháme zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem a metličkou vymícháme dohladka. Nakonec přidáme mandle.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naskládáme rovnoměrně jablka a potřeme je náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

4

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný koláč se zakysanou smetanou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 708kJ
169kcal
909kJ
217kcal
Tuky 7.04g 9.02g
Sacharidy 24.27g 31.12g
Bílkoviny 3.44g 4.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek