Flag

Jahodové ovesné bochánky

11 kusů
Jednoduché
25
zdravé mlsání
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
pánev
cukrářský sáček

Přísady

Na těsto
80 govesné vločky
280 ghladká mouka
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gzakysaná smetana
50 gmáslo změkklé nebo margarín
100 mlmléko polotučné
Na náplň
250 gjahody
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukr
Na ozdobení
200 mlsmetana ke šlehání 33%
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta opražíme na suché pánvi ovesné vločky dohněda. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilínový cukr, opražené vločky, smetanu, máslo nebo margarín a mléko a ručně zpracujeme na hladké těsto. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a vytvarujeme váleček. Váleček rozdělíme na 11 stejně velkých kousků a z každého kousku vytvarujeme kuličku. Kuličky těsta naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Bochánky stáhneme i s papírem na pečení na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Poté jednou podélně překrojíme.

3

Na přípravu náplně omyjeme jahody, očistíme a rozmixujeme. Želé připravíme podle návodu na obale s cukrem a jahodovým protlakem (nepřidáváme žádnou vodu) a necháme trochu vychladnout. Jahodovou náplň naneseme rovnoměrně na spodní půlky bochánků a přiklopíme vrchní část.

4

Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha, naplníme do cukrářského sáčku a povrch bochánků ozdobíme.