Flag

Jahodové řezy

asi 25 porcí
Jednoduché
40
Pro jahodové labužníky
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
100 ghladká mouka
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 gGustin bez lepku Dr. Oetker
špetkasůl
130 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
130 gmáslo nebo margarínu změklého
3 ksvejce slepičí
Na náplň
400 mlsmetana ke šlehání 33%
150 gjogurt jahodový
50 gmoučkový cukr
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda studené
Na ozdobení
500 gjahody nebo jiného ovoce
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
2 PLcukr
250 mlvoda
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, škrob a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín, vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtovo-šlehačkové směsi. Náplní potřeme korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

3

Jahody omyjeme, očistíme a koláč obložíme. Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.