COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro jahodové labužníky

O nás 25 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g hladká mouka
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
špetka sůl
130 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
130 g máslo nebo margarínu změklého
3 ks vejce

Na náplň:

400 ml smetana ke šlehání 33%
150 g jogurt jahodový
50 g moučkový cukr
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda studené

Na ozdobení:

500 g jahody nebo jiného ovoce
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
2 PL cukr
250 ml voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, škrob a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo nebo margarín, vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 30 Minuty

2

Na přípravu náplně ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtovo-šlehačkové směsi. Náplní potřeme korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

3

Jahody omyjeme, očistíme a koláč obložíme. Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale. Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 703kJ
168kcal
816kJ
195kcal
Tuky 10.60g 12.32g
Sacharidy 16.60g 19.31g
Bílkoviny 2.53g 2.94g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek