Flag

Jahodové trifle

asi 8 porcí
Jednoduché
50
Božsky dokonalé.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 ksžloutek
190 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
180 ghladká mouka
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko plnotučné
50 gcukr
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčkuJahodová náplň Dr. Oetker
500 mlsmetana ke šlehání 33%
300 gjahody nakrájené na malé kousky
Na ozdobení
200 gjahody nakrájené na malé kousky
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
větší pohár nebo mísa
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Ke žloutkům přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a zlehka vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a i s papírem, na kterém se plát pekl, necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a plát nakrájíme na malé kousky.

4

Na přípravu krému vyšleháme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Poté vyšleháme 250 ml smetany ke šlehání dotuha a zlehka ji vmícháme do Zlatého klasu. Jahodovou náplň vyšleháme s 500 ml smetany podle návodu na obale.

5

Do poháru nebo mísy střídavě vrstvíme náplň, piškotové kousky a jahody. Uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny a necháme ztuhnout. Před podáváním povrch poháru dozdobíme jahodami.