COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodové trifle

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Božsky dokonalé.

asi 8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodové trifle

Na těsto:

4 ks bílek
4 ks žloutek
190 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
180 g hladká mouka
0,5 balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko plnotučné
50 g cukr
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíčku Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
300 g jahody nakrájené na malé kousky

Na ozdobení:

200 g jahody nakrájené na malé kousky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
větší pohár nebo mísa

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Ke žloutkům přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a zlehka vymícháme dohladka.

2

Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 12 minut

3

Upečený plát překlopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a i s papírem, na kterém se plát pekl, necháme vychladnout. Poté stáhneme papír na pečení a plát nakrájíme na malé kousky.

4

Na přípravu krému vyšleháme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Poté vyšleháme 250 ml smetany ke šlehání dotuha a zlehka ji vmícháme do Zlatého klasu. Jahodovou náplň vyšleháme s 500 ml smetany podle návodu na obale.

5

Do poháru nebo mísy střídavě vrstvíme náplň, piškotové kousky a jahody. Uložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny a necháme ztuhnout. Před podáváním povrch poháru dozdobíme jahodami.

Nutriční hodnoty na recept Jahodové trifle

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2340 kJ
559 kcal
833 kJ
199 kcal
Tuky 33.31 g 11.85 g
Sacharidy 61.44 g 21.86 g
Bílkoviny 7.43 g 2.64 g