Flag

Jahodový dort s náplní

asi 12 porcí
Středně obtížné
60
Slavnostní dort s Jahodovou náplní Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 baleníMuffiny čokoládové s čokoládovými kousky Dr. Oetker
220 mlvoda
80 mlolej
2 ksvejce slepičí
Na náplň
2 balíčkyJahodová náplň Dr. Oetker
1 lsmetana ke šlehání 33%
250 gjahody
Na potažení
2 balíčkyFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
dortová forma ve tvaru srdce Ø 25 cm
Picture - Muffiny čokoládové s čokoládovými kousky Dr. Oetker
Picture - Jahodová náplň Dr. Oetker
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme směsi na muffiny s vodou, olejem a vejci podle návodu na obale. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Upečené srdce necháme ve formě vychladnout. Odstraníme formu a podélně rozřízneme.

3

Na náplň připravíme obě jahodové náplně se smetanou podle návodu na obale.

4

Hotovou náplň rozetřeme na korpus, poklademe jahodami a sestavíme dort. Částí krému potřeme i povrch dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.

5

Na potažení vyválíme pomocí válečku z bílého fondánu plát. Celý povrch a strany dortu jím potáhneme.