Flag

Sněhový beránek

asi 16 porcí
Středně obtížné
100
Šlehačkový beránek je základem Velikonoc. Vyzkoušejte ho pokrytého bílkovým sněhem se 100% vaječným bílkem Dr. Oetker a budete mít dokonalého kudrnáče.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud máme flambovací pistoli, tak povrch beránka můžeme oflambovat.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
225 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
4 ksvejce
Na krém
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
5 PLvoda
100 gcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na beránka dvoudílná větší
cukrářský sáček s řezanou špičkou
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme smetanu a vejce a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Beránka necháme asi 20 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

3

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. V kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut na rozvar. Opatrně postupně zašleháváme cukrový rozvar a vyšleháme dotuha. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a beránka ozdobíme.

Náš tip

  • Pokud máme flambovací pistoli, tak povrch beránka můžeme oflambovat.