COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní čokoládovo-citrónová roláda

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžující roláda pro jarní dny

asi 10 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní čokoládovo-citrónová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

500 g tvaroh polotučný
50 - 70 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 ml citrónová šťáva (asi ze 2 citrónů)
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.

5

Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami.

Nutriční hodnoty na recept Jarní čokoládovo-citrónová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1005 kJ
240 kcal
775 kJ
185 kcal
Tuky 4.08 g 3.14 g
Sacharidy 40.37 g 31.06 g
Bílkoviny 10.31 g 7.93 g