COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní čokoládovo-citrónová roláda

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Osvěžující roláda pro jarní dny

asi 10 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní čokoládovo-citrónová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

500 g tvaroh polotučný
50 - 70 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 ml citrónová šťáva (asi ze 2 citrónů)
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

4

Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.

5

Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme oplatkovými květinami.

Nutriční hodnoty na recept Jarní čokoládovo-citrónová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1005 kJ
240 kcal
775 kJ
185 kcal
Tuky 4.08 g 3.14 g
Sacharidy 40.37 g 31.06 g
Bílkoviny 10.31 g 7.93 g