COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelová žebírka marinovaná v černém pivu

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělou karamelovou chuť žebírkám dodá Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker. Vyzkoušejte i přípravu na grilu!

asi 4 porce

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelová žebírka marinovaná v černém pivu

Přísady:

1 kg vepřová žebírka
1 PL sůl
4 ks stroužek česneku
2 KL kmín mletý
500 ml pivo černé
1 ks pomeranč
1 ks citrón
2 PL zázvor čerstvý, strouhaný
4 balíčky Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 PL med

preparation

příprava

1

Žebírka omyjeme a osušíme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme kmínem. Uložíme do pekáče.

2

Pomeranč a citrón vymačkáme, přidáme strouhaný zázvor, karamelový cukr a med. Marinádou potřeme připravená žebírka a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: 90 - 120 minut

3

Po upečení ihned podáváme s čerstvým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Nutriční hodnoty na recept Karamelová žebírka marinovaná v černém pivu

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 762 kJ
182 kcal
184 kJ
44 kcal
Tuky 0.52 g 0.13 g
Sacharidy 36.16 g 8.69 g
Bílkoviny 0.75 g 0.18 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek