COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelové sušenky

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro zamilované

O nás 60 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelové sušenky

Na těsto:

220 g hladká mouka
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarín - změklé

Na náplň:

100 g máslo
80 g cukr
400 ml kondenzované mléko slazené

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Na ozdobení:

200 g čokoláda mléčná

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (20 x 30 cm) a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na několika místech propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání povaříme, dokud náplň nezíská karamelovou barvu (asi 8 minut). Náplň naneseme na korpus, uhladíme a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.

4

Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu, necháme rozpustit a naneseme na náplň. Pomocí dortové karty nebo vidličky vytvoříme vzor a necháme ztuhnout. Sušenky ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (5 x 2 cm).

Nutriční hodnoty na recept Karamelové sušenky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 377kJ
90kcal
1884kJ
450kcal
Tuky 4.73g 23.67g
Sacharidy 10.90g 54.51g
Bílkoviny 1.21g 6.04g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek