COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Karamelové sušenky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro zamilované

asi 60 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Karamelové sušenky

Na těsto:

220 g hladká mouka
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo nebo margarín - změklé

Na náplň:

100 g máslo
80 g cukr
400 ml kondenzované mléko slazené

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Na ozdobení:

200 g čokoláda mléčná

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (20 x 30 cm) a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na několika místech propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v kastrůlku rozpustíme máslo s cukrem. Přidáme kondenzované mléko a za stálého míchání povaříme, dokud náplň nezíská karamelovou barvu (asi 8 minut). Náplň naneseme na korpus, uhladíme a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnout.

4

Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu, necháme rozpustit a naneseme na náplň. Pomocí dortové karty nebo vidličky vytvoříme vzor a necháme ztuhnout. Sušenky ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (5 x 2 cm).

Nutriční hodnoty na recept Karamelové sušenky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 377 kJ
90 kcal
1884 kJ
450 kcal
Tuky 4.73 g 23.67 g
Sacharidy 10.90 g 54.51 g
Bílkoviny 1.21 g 6.04 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek