COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kečup

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální domácí kečup s Pomůckou ke konzervování Dr. Oetker.

asi 6 - 7 sklenic (á 375 ml)

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Kečup

Přísady:

2 kg rajčata masitá
250 g cibule
200 g cukr krystal
3 KL sůl
1 KL mletá sladká paprika
0,5 KL pepř bílý mletý
125 ml vinný ocet
0,5 KL Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Rajčata omyjeme, vykrájíme zbytky po stopkách a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do vyššího hrnce se širokým dnem a necháme na mírném ohni asi 1 hodinu povařit. Po odstavení z ohně necháme chvíli vychladnout a po částech rozmixujeme.

2

Propasírujeme přes síto a necháme znovu na mírném ohni vařit, dokud kečup nezhoustne. Podle chuti opepříme a vmícháme Pomůcku ke konzervování.

3

Ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Kečup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 50 kJ
12 kcal
226 kJ
54 kcal
Tuky 0.04 g 0.19 g
Sacharidy 2.67 g 12.12 g
Bílkoviny 0.19 g 0.87 g