COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Koláč s podmáslím

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vláčný a lahodný  a provoněný Třtinovým cukrem s rumovu příchutí Dr. Oetker.

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Koláč s podmáslím

Na těsto:

250 ml podmáslí
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
40 ml olej
200 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na náplň:

450 g blumy
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 27 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme podmáslí s cukrem, vanilínovým cukrem, vejci a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a uhladíme.

2

Na náplň blumy odpeckujeme, nakrájíme na plátky a naneseme na těsto. Povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 35 minut

3

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Koláč s podmáslím

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 674 kJ
161 kcal
17 kJ
4 kcal
Tuky 5.14 g 0.13 g
Sacharidy 24.47 g 0.64 g
Bílkoviny 4.43 g 0.12 g