COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Koláč s podmáslím

Vláčný a lahodný  a provoněný Třtinovým cukrem s rumovu příchutí Dr.Oetker  

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Koláč s podmáslím

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 28 cm)

Na těsto:

250 ml podmáslí
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
40 ml olej
200 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na náplň:

450 g blumy
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme podmáslí s cukrem, vanilínovým cukrem, vejci a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a uhladíme.

2

Na náplň blumy odpeckujeme, nakrájíme na plátky a naneseme na těsto. Povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 35 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek