Flag

Koláč s podmáslím

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Vláčný a lahodný  a provoněný Třtinovým cukrem s rumovu příchutí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 mlpodmáslí
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
40 mlolej
200 gmouka polohrubá
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
Na náplň
450 gblumy
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme podmáslí s cukrem, vanilínovým cukrem, vejci a olejem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a uhladíme.

2

Na náplň blumy odpeckujeme, nakrájíme na plátky a naneseme na těsto. Povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 35 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnout.