COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Královská koruna

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro každou malou princeznu i malého prince. Originální dort na každou dětskou oslavu provoněný  jablky se Skořicovým cukrem Dr. Oetker.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Královská koruna

Na těsto:

5 kusů vejce
130 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
160 g hladká mouka
50 g mandle plátky
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Na náplň:

900 g jablka (oloupané a nakrájené na kostičky)
370 ml džus jablečný
šťáva z 1 citrónu
90 g cukr
2 balíčky Dort-želé čiré Dr. Oetker
3 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
60 ml džus jablečný

Na ozdobení:

korpusové drobečky
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
špejle 8 ks
maliny 8 ks

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma

preparation

příprava

1

Na přípravu v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a posypaném plátky mandlí a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 35 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus jednou podélně rozřízneme. Ze spodního dílu opatrně stáhneme papír na pečení a opět ho vložíme do očištěné dortové formy. Horní díl korpusu rozřežeme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník seřízneme tak, aby byl vysoký 8 cm. Odřezané korpusové kousky v misce rozdrobíme, smícháme se skořicovým cukrem a odložíme stranou.

3

Na přípravu náplně vložíme do hrnce jablka. Přidáme džus 370 ml, citrónovou šťávu a cukr. Vše přivedeme k varu a na mírném stupni za občasného míchání povaříme asi 5-7 minut (dle tvrdosti jablek). Dort-želé a škrob rozmícháme v jablečném džusu 60 ml a přidáme do hrnce k jablkům. Krátce povaříme do zhoustnutí a odstavíme.

4

Trojúhelníky postavíme pravidelně po obvodu do formy na spodní část korpusu.

5

Do středu opatrně nalijeme jablečnou náplň a uhladíme až ke krajům formy.

6

Na ozdobení do středu naneseme drobečky z korpusu se skořicovým cukrem. Špejle zapíchneme přes špičku trojúhelníku a ozdobíme malinou.

7

Dort uložíme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Královská koruna

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1147kJ
274kcal
628kJ
150kcal
Tuky 5.54g 3.02g
Sacharidy 53.07g 29.00g
Bílkoviny 5.81g 3.18g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek