Flag

Krémové chřestové pesto s ananasem

asi 6 porcí
Jednoduché
20
Výjimečné jarní pesto s veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
V uzavřené nádobě v chladničce vydrží krémové pesto několik dní.
Náš tip
Krémové pesto můžete podávat také s těstovinami.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Krémové pesto
250 gchřest zelený
sůl
1 kskompot ananasových kostek (hmotnost odkapaného ovoce 135 g)
50 gparmazán
bazalka čerstvá 1 svazek nebo 1/2 květináče
1 stroužekčesnek
50 gmandle sekané
150 gveganská smetana
pepř černý čerstvě mletý
1

Příprava

Chřest ve spodní třetině oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme v osolené vodě přibližně 7 minut. Poté chřest vyndáme a odložíme stranou. Ananas necháme v cedníku okapat. Parmezán nastrouháme na hrubo. Listy bazalky otrháme, omyjeme a jemně osušíme. Česnek oloupeme a na hrubo rozmačkáme.

2

Postup

Chřest, parmezán, bazalku, česnek a ananas rozmixujeme nejlépe v kuchyňském robotu nebo v mixovací nádobě pomocí tyčového mixéru na homogenní hmotu. Přimícháme mandle a smetanu a dochutíme kořením.

3

Pesto na 1 hodinu uložíme do chladničky. Podle chuti podáváme na krajíčcích bagety.

Náš tip

  • V uzavřené nádobě v chladničce vydrží krémové pesto několik dní.
  • Krémové pesto můžete podávat také s těstovinami.