COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kremrole s citrónovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké, svěží, dokonale citrónové a rozplývající se na jazyku kremrole s Třtinovým cukrem citrónovým Dr.Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Kremrole s citrónovým krémem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
trubičky na pečení kremrolí
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

400 g listové těsto
trochu voda
1 ks vejce

Na krém:

3 ks bílek
240 g cukr
3 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu kremrolí těsto pomocí válečku vyválíme na plát asi 3 mm. Těsto pomocí rádýlka nakrájíme asi na 2 cm široké pruhy. Pruhy potřeme pomocí mašlovačky vodou a navineme od užšího kraje k širšímu na trubičky. Kremrole naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je pomocí mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Ještě teplé kremrole stáhneme z trubiček od širšího kraje k užšímu a necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse ve vodní horké lázni vyšleháme bílky s cukrem a třtinovými cukry elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Krémem naplníme cukrářský sáček a naplníme jím kremrole. Povrch kremrolí poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Kremrole s citrónovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 896 kJ
214 kcal
1449 kJ
346 kcal
Tuky 6.19 g 9.98 g
Sacharidy 35.31 g 56.96 g
Bílkoviny 2.50 g 4.02 g