COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křupavé kroužky

(0)
3 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké a lahodné sušenky s nádechem Třtinového cukru s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker, které můžete ozdobit podle vlastní fantazie.

asi 20 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Křupavé kroužky

Na těsto:

130 g hladká mouka
50 g cukr třtinový
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
50 g mandle sekané pražené
1 ks bílek
70 g máslo změklé

Na potření a posypání:

1 ks žloutek
1 PL mléko polotučné
50 g mandle sekané pražené
Kuličky duhové Dr. Oetker

Na ozdobení:

Poleva tmavá Dr. Oetker
Poleva světlá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru kolečka (ø 6 cm a ø 2,5 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s třtinovými cukry a mandlemi. Přidáme bílek a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a tloušťce 0,5 cm a pomocí formiček vykrajujeme kroužky. Kroužky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení.

2

Potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky žloutkem smíchaným s mlékem a  posypeme nasekanými mandlemi nebo zdobením. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 - 15 minut

3

Kroužky necháme vychladnout.

4

Polevy připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a kroužky dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Křupavé kroužky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 687 kJ
164 kcal
2148 kJ
513 kcal
Tuky 9.96 g 31.13 g
Sacharidy 16.77 g 52.40 g
Bílkoviny 1.76 g 5.51 g