Flag

Krůtí paštika s brusinkami a vinným želé

asi 4 porce
Jednoduché
40
Jemná játrová paštika doplněná brusinkami a kořeněným vinným želé.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
50 gbrusinky sušené
4 PLčervené víno
500 gjátra krůtí
1 kscibule
česnek (2 stroužky)
tymián čerstvý
160 gmáslo změklé
sůl růžová himalájská
pepř čerstvě mletý
Na želé
230 mlčervené víno
1 ksskořice celá
1 PLšťáva pomerančová
2 - 3 PLmed tekutý
2 větévkytymián čerstvý
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
3 PLvoda
Ještě potřebujeme
pánev
ponorný mixér
4 kssklenička
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu paštiky brusinky zalijeme vínem a přes noc je necháme macerovat. Brusinky slijeme, víno zachytíme a brusinky pokrájíme na menší kousky.

2

Krůtí játra očistíme a nakrájíme. Na pánvi společně s najemno nakrájenou cibulkou je krátce orestujeme na 20 g másla. Přidáme česnek a tymián. Odstavíme a necháme zchladnout. Vložíme do mísy a pomocí ponorného mixéru je najemno rozmixujeme. Postupně přidáme máslo, sůl a pepř. Nakonec vmícháme polovinu brusinek a paštiku naplníme do skleniček.

3

Na přípravu želé, víno z brusinek v kastrůlku smícháme s 230 ml vína. Přidáme skořici, šťávu, med a tymián a asi 7-10 minut redukujeme. Scedíme a vrátíme na sporák. Dort-želé rozmícháme ve vodě, vlijeme do ochuceného vína a povaříme asi minutu.

4

Zbylé brusinky naneseme na paštiku do sklenic a povrch zalijeme želé. Vložíme do chladničky ztuhnout.