COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krůtí paštika s brusinkami a vinným želé

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jemná játrová paštika doplněná brusinkami a kořeněným vinným želé.

asi 4 porce

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krůtí paštika s brusinkami a vinným želé

Přísady:

50 g brusinky sušené
4 PL červené víno
500 g játra krůtí
1 ks cibule
česnek (2 stroužky)
tymián čerstvý
160 g máslo změklé
sůl růžová himalájská
pepř čerstvě mletý

Na želé:

230 ml červené víno
1 ks skořice celá
1 PL šťáva pomerančová
2 - 3 PL med tekutý
2 větévky tymián čerstvý
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
3 PL voda

Ještě potřebujeme:

pánev
ponorný mixér
4 ks sklenička

preparation

příprava

1

Na přípravu paštiky brusinky zalijeme vínem a přes noc je necháme macerovat. Brusinky slijeme, víno zachytíme a brusinky pokrájíme na menší kousky.

2

Krůtí játra očistíme a nakrájíme. Na pánvi společně s najemno nakrájenou cibulkou je krátce orestujeme na 20 g másla. Přidáme česnek a tymián. Odstavíme a necháme zchladnout. Vložíme do mísy a pomocí ponorného mixéru je najemno rozmixujeme. Postupně přidáme máslo, sůl a pepř. Nakonec vmícháme polovinu brusinek a paštiku naplníme do skleniček.

3

Na přípravu želé, víno z brusinek v kastrůlku smícháme s 230 ml vína. Přidáme skořici, šťávu, med a tymián a asi 7-10 minut redukujeme. Scedíme a vrátíme na sporák. Dort-želé rozmícháme ve vodě, vlijeme do ochuceného vína a povaříme asi minutu.

4

Zbylé brusinky naneseme na paštiku do sklenic a povrch zalijeme želé. Vložíme do chladničky ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Krůtí paštika s brusinkami a vinným želé

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2382 kJ
569 kcal
871 kJ
208 kcal
Tuky 39.85 g 14.54 g
Sacharidy 18.74 g 6.84 g
Bílkoviny 24.38 g 8.90 g