COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Květinová Pavlova

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

rozkvetlé jaro

asi 15 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Květinová Pavlova

Na bezé:

bílek
220 g moučkový cukr
2 PL ocet
2 zarovnaná PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
250 g maliny nebo mix různého ovoce. (borůvky, ostružiny, jahody)

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu bezé v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, ocet a Solamyl a krátce zašleháme. Hmotu rozdělíme na poloviny a každou obarvíme. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Cukrářské sáčky naplníme a na plechu vyloženým papírem na pečení tvoříme kytičky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 140°C ( 1 plech )

Horkovzdušná trouba: 120°C ( 1 plech )

Doba sušení: asi 20 min.

2

Poté snížíme teplotu a dále sušíme.

Elektrická trouba: 70°C ( 1 plech)

Horkovzdušná trouba: 50°C ( 1 plech)

Doba sušení: asi 40 min.

3

Kytičky necháme vychladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Naplníme cukrářský sáček a naneseme na kytičky a dozdobíme ovocem.

Co je Pavlova? Lehký sněhový moučník se šlehačkou a ovocem, připravený z bílků, cukru, škrobu a octa. Moučník je pojmenován po ruské primabaleríně Anně Pavlové.

Nutriční hodnoty na recept Květinová Pavlova

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 489kJ
117kcal
918kJ
219kcal
Tuky 5.5g 10g
Sacharidy 3.3g 6.2g
Bílkoviny 0.6g 1.2g
0 Záložka