COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální recept od Mirky van Gils Slavíkové na výborný rýžový pistáciový koláč.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

Na náplň:

1 l mléko polotučné
150 g rýže na sushi (na zákusky)
0,5 KL sůl
2 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
150 g cukr
75 g máslo
1 balíček Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
4 ks vejce

Na těsto:

120 ml mléko polotučné vlažné
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
300 g hladká mouka
20 g cukr
0,5 KL sůl
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
30 g máslo změklé
1 ks vejce

Na potření a ozdobení:

2 PL džem meruňkový zahřátý
100 g pistácie nasekané
50 g borůvky čerstvé
1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně uvaříme ve větším kastrolu mléko s rýží, soli a rozříznutými lusky asi 15 minut doměkka. Přidáme cukr, máslo, pudingový prášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme vejce a odstavíme.

2

Na přípravu těsta do mléka zamícháme droždí. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a kůrou. Přidáme droždí v mléce, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto nekyne a ihned ho pomocí válečku vyválíme na kulatý plát o ø asi 32 cm a pokryjeme jím dno a kraje vymazané formy a přitlačíme. Nalijeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 35 - 45 Minuty

3

Horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky džemem a necháme vychladnout.

4

Povrch koláče dozdobíme pistáciemi, borůvkami a květinami.

Nutriční hodnoty na recept Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1574kJ
376kcal
787kJ
188kcal
Tuky 16.17g 8.08g
Sacharidy 46.67g 23.33g
Bílkoviny 11.76g 5.88g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek