COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální recept od Mirky van Gils Slavíkové na výborný rýžový pistáciový koláč.

asi 12 porcí

střední obtížnost 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

Na náplň:

1 l mléko polotučné
150 g rýže na sushi (na zákusky)
0,5 KL sůl
2 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
150 g cukr
75 g máslo
1 balíček Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
4 ks vejce

Na těsto:

120 ml mléko polotučné vlažné
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
300 g hladká mouka
20 g cukr
0,5 KL sůl
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
30 g máslo změklé
1 ks vejce

Na potření a ozdobení:

2 PL džem meruňkový zahřátý
100 g pistácie nasekané
50 g borůvky čerstvé
1 balení Květiny oplatkové Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně uvaříme ve větším kastrolu mléko s rýží, soli a rozříznutými lusky asi 15 minut doměkka. Přidáme cukr, máslo, pudingový prášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme vejce a odstavíme.

2

Na přípravu těsta do mléka zamícháme droždí. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a kůrou. Přidáme droždí v mléce, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto nekyne a ihned ho pomocí válečku vyválíme na kulatý plát o ø asi 32 cm a pokryjeme jím dno a kraje vymazané formy a přitlačíme. Nalijeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 35 - 45 minut

3

Horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky džemem a necháme vychladnout.

4

Povrch koláče dozdobíme pistáciemi, borůvkami a květinami.

Nutriční hodnoty na recept Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1574 kJ
376 kcal
787 kJ
188 kcal
Tuky 16.17 g 8.08 g
Sacharidy 46.67 g 23.33 g
Bílkoviny 11.76 g 5.88 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek