Flag

Lískooříškové muffiny s topingem

12 kusů
Jednoduché
40
Lahodné muffiny s lískooříškovým topingem.
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Muffiny můžeme dozdobit lískovými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
formu na muffiny (12 kusů)
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
100 glískooříškový krém
175 ghladká mouka
2 zarovnaných KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
125 gmáslo (změklé)
2 ksvejce slepičí
4 PLmléko polotučné
Na topping
250 mlsmetana ke šlehání 33%
200 glískooříškový krém
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
100 gmáslo
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme krém, mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, mléko a vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme do košíčků rozložených ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu topingu nalijeme smetanu do kastrůlku a přivedeme ji do varu. Odstavíme, přidáme lískooříškový krém, nalámanou polevu a máslo a za stálého míchání vše vymícháme dohladka. Přelijeme do mísy a hmotu necháme při pokojové teplotě vychladnout. Poté přidáme Smeta-fix a elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme dotuha. Toping naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na muffiny.

Náš tip

  • Tip: Muffiny můžeme dozdobit lískovými ořechy.