Flag

Maková roláda s borůvkami a limetkovým krémem

1 roláda
Středně obtížné
45
Lehoučká roláda se 100% Mákem mletým Dr. Oetker, borůvkami a limetkou je to pravé letní osvěžení.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
230 gmoučkový cukr
1 KLGustin bez lepku Dr. Oetker
50 g100% Mák mletý Dr. Oetker
Na limetkový krém
4 ksžloutek
limetková kůra i šťáva ze 2 limetek (asi 70 ml)
190 gcukr třtinový
150 gmáslo
Na tvarohovou náplň
250 gtvaroh tučný
200 gzakysaná smetana
2 PLmoučkový cukr
2 PLlimetkový krém
125 gborůvky
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně přidáme cukr a škrob a vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme mák. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Upečený plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír na pečení, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme a necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v kastrůlku smícháme žloutky s kůrou a šťávou, cukrem a máslo. Pozvolna vaříme za stálého míchání asi 5 minut do zhoustnutí. Krém nalijeme do skleničky a necháme vychladnout. Poté skladujeme v chladničce.

4

Na náplň v míse smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, na sítku s utěrkou ho necháme v lednici 1h vykapat. Krém vyšleháme s cukrem a 2 PL limetkového krému.

5

Plát těsta potřeme náplní. Rovnoměrně na náplň rozložíme borůvky. Roládu zarolujeme a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

6

Před podáváním můžeme dle chuti roládu ozdobit zakysanou smetanou s limetkovým krémem a borůvkami.