COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Malinové dortíky

(0)
4 8 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

svěží a lahodné

asi 12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Malinové dortíky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (20 x 30 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

2 ks bílek
2 ks žloutek
2 PL cukr
4 PL mouka polohrubá

Na náplň:

1 l smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Malinová náplň Dr. Oetker
250 g maliny čerstvé

Na ozdobení:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni bílky dotuha. V jiné nádobě ušleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni žloutky s cukrem do husté pěny, pak postupně vmícháme mouku a na závěr vařečkou jemně vmícháme ušlehané bílky.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Na přípravu náplně připravíme dvě malinové náplně podle návodu na obale.

4

Po upečení necháme korpus vychladnout.

5

Třetinu ušlehané náplně natřeme na korpus a druhou třetinu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Čerstvé maliny pravidelně rozmístíme na náplň a zakryjeme zbylou náplní a uhladíme. Necháme v lednici vychladit.

6

Dort-želé připravíme podle návodu na obale. Jakmile želé začíná houstnout, nalijeme rovnoměrně na vychlazený dezert. Necháme opět v lednici vychladit a ztuhnout.

7

Servírujeme nakrájené ostrým nožem na kostky a ozdobíme zbylou náplní v cukrářském sáčku.

Nutriční hodnoty na recept Malinové dortíky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1315 kJ
314 kcal
1097 kJ
262 kcal
Tuky 27.36 g 22.80 g
Sacharidy 10.60 g 8.83 g
Bílkoviny 2.51 g 2.09 g