Flag

Mrkvový koláč bez lepku a bez laktózy

asi 12 porcí
Jednoduché
75
Mrkvový koláč, na kterém si pochutnají úplně všichni.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo vlašských ořechů můžeme v receptu použít pekanové ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
180 gbezlepková mouka hladká
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
150 gcukr třtinový
3 ksvejce slepičí
200 mlolej
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 ksmrkve nahrubo nastrouhané
100 grozinky
180 gořechy vlašské nasekané
75 gsušené meruňky nakrájené na malé kousky
Na potření a ozdobení
150 gveganská smetana
100 gořechy vlašské
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na přípravu koláče v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, skořicovým cukrem a třtinovým cukrem. Přidáme vejce, olej, pastu a mrkev a vařečkou vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme rozinky, ořechy a meruňky. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme smetanu šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naneseme rovnoměrně na povrch koláče a dozdobíme vlašskými ořechy.

Náš tip

  • Místo vlašských ořechů můžeme v receptu použít pekanové ořechy.