COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ořechové hromádky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Bílkové hromádky s hromadou ořechů a Vanilkovým luskem Bourbon Dr. Oetker jsou jednoduché, za to vynikající cukroví.

asi 25 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ořechové hromádky

Na těsto:

2 ks bílek
60 g cukr březový
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
100 g ořechy lískové mleté
20 g ovesné vločky mleté

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a postupně přidáváme cukr smíchaný s dření z lusku. Nakonec opatrně vmícháme ořechy smíchané s vločkami.  Pomocí 2 kávových lžiček tvoříme hromádky o velikosti vlašského ořechu na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Plynová trouba: 110 °C

Doba sušení: asi 45 minut

2

Pečivo necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Ořechové hromádky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 151 kJ
36 kcal
2165 kJ
517 kcal
Tuky 2.41 g 34.48 g
Sacharidy 3.38 g 48.28 g
Bílkoviny 0.66 g 9.42 g