Flag

Ořechové hromádky

asi 25 kusů
Jednoduché
65
Bílkové hromádky s hromadou ořechů a Vanilkovým luskem Bourbon Dr. Oetker jsou jednoduché, za to vynikající cukroví.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 ksbílek
60 gcukr březový
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
100 gořechy lískové mleté
20 govesné vločky mleté
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a postupně přidáváme cukr smíchaný s dření z lusku. Nakonec opatrně vmícháme ořechy smíchané s vločkami.  Pomocí 2 kávových lžiček tvoříme hromádky o velikosti vlašského ořechu na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Pečivo necháme vychladnout.