COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ostružinový dort

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jako obláček je lehký tento ostružinový dortík s citronovou kůrou Finesse a Vega gelem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ostružinový dort

Na těsto:

2 ks bílek
60 g březový cukr
2 ks žloutek
2 PL olej
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
90 g špaldová mouka celozrnná
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

180 g ostružiny mražené
2 PL med tekutý nebo javorový sirup
150 g zakysaná smetana
200 g ricotta
1 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 balíček VEGA Gel Dr. Oetker
150 ml voda

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
125 g ostružiny čerstvé

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (ø 23 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháváme cukr. Přidáme žloutky, olej, kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka.  Těsto naneseme na vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Korpus necháme ve formě vychladnout.

3

Na přípravu krému Vložíme do kastrůlku ostružiny a rozehřejeme je. Přidáme med nebo javorový sirup. Odstavíme a necháme je zchladnout. V míse smícháme zakysanou smetanu s ricottou a vanilkovou pastou. V kastrůlku smícháme Vega gel s vodou a přivedeme do varu. Povaříme asi 1 minutu a ihned vmícháme do krému. Nakonec vmícháme zchladlé ostružiny a nalijeme na korpus ve formě a uhladíme a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

4

Před podáváním dozdobíme vyšlehanou smetanou dotuha a ostružinami.

Nutriční hodnoty na recept Ostružinový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 620 kJ
148 kcal
25 kJ
6 kcal
Tuky 10.89 g 0.44 g
Sacharidy 12.31 g 0.49 g
Bílkoviny 1.23 g 0.05 g